Οι πεζόδρομοι της Πάτρας

Ο Πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων σχηματίζει μια τεράστια πλατεία, ίσως τη μεγαλύτερη της πόλης, κατά μήκος της οποίας βρίσκονται πολλά μεζεδοπολεία, οβελιστήρια, πιτσαρίες και εστιατόρια. Καταλήγει κάτω από τα Ψηλαλώνια και τις σκάλες Τριών Ναυάρχων, εκεί όπου βρίσκεται το αρχαίο τείχος της πόλης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια επάνω στο τείχος είχαν εντοπιστεί 3 δέστρες, γεγονός που ενισχύει την άποψη πως η θάλασσα έφτανε ώς εδώ. Κατά μήκος της οδού υπάρχουν πολλές νερατζιές. Η Τριών Ναυάρχων στο κάτω άκρο της καταλήγει στην περιοχή του φάρου. Ιδανικό μέρος για βόλτα, ποδήλατο και χαλάρωση.

Ο Πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου ξεκινάει από την πλατεία Τριών Συμμάχων, μπροστά από το μόλο της Αγίου Νικολάου και δίπλα ακριβώς στο σταθμό του ΟΣΕ. Κατά μήκος του πεζόδρομου υπάρχουν πολλά καφέ όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας. Ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Πάτρας. Ο δρόμος της Αγίου Νικολάου καταλήγει στο επάνω μέρος του στις σκάλες Αγίου Νικολάου, με τα 193 σκαλιά, που οδηγούν στην Ανώ Πόλη, ένα αππό τα ομορφότερα σημεία της Πάτρας.

Ανάμεσα στην οδό Αγίου Νικολάου και στην Πλατεία Όλγας υπάρχει και ο Πεζόδρομος της Ραδινού. Πρόκειται για ένα μικρό και στενό πλακόστρωτο δρομάκι γεμάτο μικρά μπαρ και καφέ, που δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Στο επάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου λίγο πάνω από την οδό Κανακάρη αρχίζει ο Πεζόδρομος της Γεροκωστοπούλου. Κατά μήκος της οδού Γεροκωστοπούλου υπάρχουν χαρακτηριστικά γραφικά "σκαλάκια" που οδηγούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στην Άνω Πόλη. Δεξιά και αριστερά από τα σκαλιά υπάρχουν πολλά καφέ και μικρά μπαράκια, αλλά και πολλά γραφικά μεζεδοπωλεία. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν διαχρονικά φοιτητικά στέκια.

Τέλος, πολύ πρόσφατα πεζοδρομήθηκε το τμήμα της Οδού Ρήγα Φεραίου, από την οδόΚολοκοτρώνη έως τον πεζόδρομο της Τριων Ναυάρχων. Εδώ θα συναντήσετε έναν αρκετά μεγάλο πεζόδρομο που περιβάλλεται από πολλά εμπορικά καταστήματα αλλά και αρκετά καφέ. Επίσης έχει πεζοδρομηθεί και η Οδός Παντανάσσης , που καταλήγει στο πάνω άκρο της στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Παντάνασσας.